Nejprodávanější víno

Jaké víno je nejprodávanější? Na to neexistuje jednoznačná odpověď. Každému chutná něco jiného a ne jinak je tomu u vína. Pojďme si jednotlivé druhy přiblížit a možná se dobereme i zdárné odpovědi a usnadníme Vám výběr.

Bílé a červené víno

Nejčastější dělení vín je dle jejich barvy na bílé a červené. Samozřejmě že existuje ještě víno růžové, to ale není tak časté a rozhodně jej nemůžeme řadit mezi nejčastěji prodávaná vína. O tom, které víno je žádanější, zda bílé, nebo červené, by se mohli vést dlouhé debaty. Každému chutná jiné víno. Někoho pálí žáha po bílém, jiného po červeném, dalšího po žádném. Důležité je, k jakým příležitostem se víno podává, k jakým pokrmům víno pořizujeme a jakou chuť vína vyznáváme.

Nejprodávanější víno

Nejprodávanější víno

Hledáte odborníka na Kvalitní prodej vín? Máte chuť si dát dobré víno s přáteli nebo jen s partnerem. Vinotéka na náměstí je ta, která všechny výše uvedené činnosti zvládne na profesionální úrovni. Objednávat můžete  telefonicky na čísle** +420 603 493 329, +420 603 551 805**, nebo posílat na e-mail vinarka@vinarka.cz. Věříme, že s pracemi firmy budete spokojeni.

Bílé víno

Bílé víno se např. podává k lehkým pokrmům, jako jsou ryby, drůbež, korýši, telecí maso nebo k sýrům. Chladí se podle teploty v bytě, v zimě na 10 až 12 stupňů Celsia. Nalévá se do sklenice na nožce, kdy skleničky jsou na hoře trochu zúžené, tudíž se na jejich povrchu udržuje ta správná vůně, zvaná buket. Sklenice jsou čiré a bezbarvé, aby vynikla barva vína. Sklenice se plní bílým vínem ze dvou třetin, což umožňuje vyniknutí její pravé vůně. Vzhledem k tomu, že je víno chlazené, nalévá se do menších skleniček a raději se častěji dolévá, aby zbytečně ve sklenici neteplalo.

Nejprodávanější víno

Červené víno

Skladuje se vleže při teplotě 10 až 15 stupňů Celsia, nejlépe ve sklepě. Pokud je ve sklepě velká zima, raději je dobré je chladit ve spíži. Červená vína se nechladí a podávají se při pokojové teplotě, která je v rozmezí 17 až 19 stupňů Celsia. Nejčastěji se červené víno podává k různě připraveným tmavým masům, mezi které patří hovězí, zvěřina, skopové, játra nebo ledvinky. V plísňovým nebo jinak vyzrálým sýrům se hodí lépe červené víno než bílé. Na stůl se podává červené víno v láhvi, která je položená v košíčku.

Šumivá vína

Šumivá vína patří k nejprodávanějším vínům především při oslavách Nového roku, ke kterým šampaňské zkrátka neodmyslitelně patří. Stejně tak se šampaňské pořizuje na různé oslavy a jiné příležitosti, které stojí za to. Šumivá vína se podávají ke sladkým moučníkům. Šumivé víno by mělo mít teplotu kolem 8 stupňů Celsia a nalévá se do vyšších pohárů.

Nejprodávanější víno

Podle čeho vybrat kvalitní víno?

Nejčastěji prodávaná vína jsou vína kvalitní. Nemusí být zbytečně drahá, ale musí být dobrá. Pokud nejste zkušený vinař, ale víno rád ochutnáte a příležitostně se jej napijete, jistě pro Vás není lehké vybrat kvalitní, dobré víno. Existuje totiž opravdu velký výběr vín, která se liší druhem, odrůdou, značkou i ročníkem. Druh vína závisí na tom, z jakých hroznů se víno vyrábí. Bílé je vyrobeno z hroznů bílých a červených, červené a růžové víno z hroznů modrých. Použité hrozny dále ovlivňují nejen barvu, ale také to, k jakým pokrmům se dané víno hodí. Bílá vína jsou většinou jemnější chuti. Víno růžové je víno lehké, často s ovocnou chutí, a proto bývá doporučováno k zeleninovým pokrmům nebo salátům. Odrůda vína se označuje názvy, jako např. Merlot, Cabernet Sauvignon. Každá odrůda má své specifické vlastnosti. Ty závisí na mnoha faktorech. To způsobuje, že jedna a ta samá odrůda chutná od každého vinaře jinak.

Skupiny vín

Ani zde nemůžeme jednoznačně určit, která skupina vín je prodávanější než jiná. Vína se dělí do skupin podle jejich vyzrálosti a kvality hroznů. Jestliže byste chtěli sestavit žebříček vín, pak by na vrcholu pyramidy stála jakostní vína s přívlastkem. Sem patří např. pozdní sběr, výběr z hroznů, apod. Tato vína se vyrábí z velmi kvalitně a specificky pěstovaných hroznů a vždy musí splňovat přísná kritéria. To se samozřejmě odráží v jejich ceně, která je sice vyšší, ale přímo úměrná kvalitě vína. O stupínek níž stojí vína jakostní. I tato vína bývají velmi kvalitní, ale jejich cena je již o poznání nižší. Po jakostních vínech následují zemská vína a úplně nejníže stojí víno stolní. Pokud by tedy lidé vybírali a kupovali víno podle kvality, patřilo by k nejprodávanějším jakostní víno s přívlastkem.

Jakostní vína s přívlastkem

Jakostní vína s přívlastkem se vyrábí z hroznů, které pocházejí z jedné vinařské oblasti. Tato vína se nikdy uměle nedoslazují. Jejich hmotnost, původ, cukernatost a odrůda se pečlivě ověřují potravinářskou inspekcí. Jakostní vína s přívlastkem se rozlišují podle vyzrálosti hroznů.

Nejprodávanější víno

Mladé víno

Mladým vínem označujeme takové, které je první nového ročníku. Jeho chuť je lehká a svěží. Snad každý, kdo má rád víno a kdo mu rozumí, miluje mladé víno. Pouze kvalitní mladá vína můžou získat právo užívat označení Svatomartinská. Svatomartinské víno ale není vhodné pro delší skladování a slouží tak ke konzumaci. Mladá vína by se dle tvrzení odborníků měla skladovat do následujícího jara. Opačně je to s víny archivními. Ty jdou do prodeje až nejdříve 3 roky po jejich sklizni. Tato vína jsou vhodná k jejich dlouhodobému uskladnění. Něco mezi vínem mladým a archivním je víno vyzrálé. Naprostá většina prodávajících vín je právě těchto vyzrálých. Těm skladování neuškodí, ale ani jim nepřilepší. Co se tedy týká zralosti vína, mezi ta nejprodávanější patří právě vína vyzrálá.

Kvalitní a nejprodávanější vína vůbec

Jak jsme si již uvedli, existuje opravdu velké množství vín různých odrůd a názvů. My Vám tady uvádíme několik vín opravdové kvality, tedy etalon těch vín, o kterých skutečně stojí za to něco vědět. Pokud si takové víno koupíte, nebo budete mít příležitost je někde ochutnat, teprve poznáte, co to je opravdu kvalitní víno a s nimi pak můžete srovnávat vína jiná.

Francouzská vína

Francie je celosvětově uznávaná jako největší vinařský gigant. A francouzská vína jsou etalonem kvality. Žádná jiná země se skutečně nemůže pochlubit tolika rozmanitými vinařskými oblastmi, jako právě Francie. Tato vína jsou výborná, nádherná a jejich chuť je nezaměnitelná.

Italská vína

Itálie patří k vinařské velmoci. A to v oblasti objemu produkce, tak i z pohledu historie. V Itálii byly položeny základy vinařství. Snad každý zná lehké víno Lambrusco nebo kořeněné vermuty.

Jihoafrická republika

Jihoafrická republika je vyhledávanou vinařskou zemí. Vína jihoafrické republiky právem dobývají svět. K nejčastěji prodávané odrůdě JAR patří Pinotage.

Vína z Chile

V Chile až za posledních několika málo desítek let zaznamenalo vinařství velký boom a díky velkému přílivu finančních investic se dostalo až na světovou špičku. Na chilských vinohradech je velmi výjimečné to, že je ještě nikdy nenapadl révokaz. Jistě stojí za to vyzkoušet i tato vína, která mají opět velmi jedinečnou chuť, která osloví každého znalce dobrého vína.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id6881 (magazinpraha.cz#21)


Přidat komentář