Sushi restaurace Praha

Čeká Vás výročí svatby, vztahu, oslava narozenin nebo setkání s výbornou kamarádkou a Vy přemýšlíte, čím tento den ozvláštnit? Pozvěte své blízké do sushi restaurace a přichystejte jim překvapení v podobě japonského gastronomického zážitku.

Sushi restaurace Praha

Sushi je klasické japonské jídlo s tisíciletou historií. První zprávy tohoto tradičního pokrmu pocházejí ze 7. století, kdy se v Asii zakázala konzumace masa. Pro přípravu sushi se běžně používají ryby. V průběhu dlouhé asijské historie si každá část Japonska vytvořila místní specialisty, díky čemuž je asijská kuchyně hodně bohatá a pestrá. Sushi v doslovném překladu znamená** kyselá rýže**.

Sushi a jeho vliv na zdraví

Sushi se připravuje ze syrových ryb, z krevet, z chobotnic, ze zeleniny, hub a sépie. Pro přípravu tohoto pokrmu je možné použít i mnoho jiných surovin. Např. se do sushi přidávají okurky, listový špenát, avokádo, ředkvičky, dýně, bambus, vejce atd. Sushi má blahodárný vliv na lidské zdraví. Zajišťuje totiž bohatý zdroj mastných kyselin, proteinů, minerálů a jódu. Syrové rybí maso a další plody moře jsou skutečně přímo nabité vitamíny a minerály. Obsahují vitamíny jako je B12, A, D, fosfor, jód, vápník, kvalitní bílkoviny. V některých rybách je velké množství omega -3 nenasycených mastných kyselin. Ty mají preventivní účinek proti mozkové mrtvici, infarktu a dalším nemocem souvisejících s oběhovým systémem.

Přesto, že jsou i vařené ryby a mořské plody bohatým zdrojem výše uvedených mikroživin, při tepelné úpravě se bohužel vytratí až celých 30% všech omega – 3 nenasycených mastných kyselin. Proto se doporučuje jíst syrové rybí maso. Ve formě sushi je to navíc opravdu lákavé, neboť sushi vypadá dobře, zajímavě a ne každý má zkušenosti se sushi. Proč se s tímto pokrmem blíže neseznámit?

Sushi restaurace

Oblíbili jste si asijskou kuchyni, a rádi si dopřáváte kvalitní a speciální pokrmy, mezi které bezesporu sushi patří? Pak jste již určitě navštívili některé ze sushi restaurací a vychutnali si výborné asijské jídlo v příjemném prostředí sushi restaurace. Nebo jste sushi dosud neochutnali, ale rádi byste si tento zážitek nenechali ujít? Nebo chystáte zajímavé večer pro svého přítele, rodiče nebo kamarádku a napadlo Vás pozvat je do sushi restaurace? V Praze najdete sushi restaurací hned několik. V sushi restauraci na Vás bude čekat** skvělé jídlo, stylový a luxusní interiér,** častokrát navržený přímo japonským designérem a profesionální servis. Pokud Vám na večeru záleží, aby byl vydařený, aby nadchl Vaše hosty a abyste se cítili dobře, nepodceňujte výběr sushi restaurace a raději dejte na doporučení.

Proč navštívit sushi restauraci?

Díky** sushi restauracím** nemusíte jezdit do Japonska, abyste okusili pravou atmosféru této překrásné tajemné země a ochutnali tajemství japonské kuchyně. V sushi restauraci Vás nepřekvapí pouze japonská kuchyně, která opravdu stojí za ochutnání, ale také personál a exkluzivní prostředí, které je přímo nasáté japonskou kulturou. Dopřejte sobě a svému partnerovi nezapomenutelný zážitek a stravte příjemný a romantický večer v sushi restauraci, kde na Vás bude** Japonská kultury** dýchat z každé strany.

Podle čeho vybrat sushi restauraci?

Každý, kdo se chystá do sushi restaurace, jistě je to z toho důvodu, aby zde ochutnal některé z výborných japonských pokrmů. Samozřejmě dobré a kvalitní jídlo by nemělo být tím jediným kritériem při výběru vhodné restaurace. Důležité je celkové prostředí, atmosféra, obsluha. Existuje spousta sushi restaurací a barů, z nichž si každý vybere to, co mu vyhovuje. Některé jsou příliš velké, jiné příliš okázalé a příliš luxusní. Každý se jistě vypraví do toho, který mu bude pasovat, na co je zvyklý. Některé sushi barvy však dokážou velmi dobře kombinovat** luxus s útulnem**, což zaručí příjemný pocit každému zákazníkovi. V některých sushi restauracích jsou ceny hodně vysoké, zpravidla se s tím můžete setkáte v opravdu hodně luxusních restauracích v centru nebo v bezprostřední blízkosti náměstí, některé restaurace však nabízejí pokrmy za ceny, které si může dovolit každý, a nemusíte dlouze vybírat, jaké jídlo si z jídelního lístku vyberete, abyste na něj měli. Jednoduše si můžete vybrat kterékoliv. U sushi restaurací je důležité, aby byla obsluha profesionální, příjemná, a aby při podávání předkrmu dodržovala pravidla etikety.

Základní informace o surovinách pro přípravu sushi

Pod pojmem sushi si mnoho lidí představí pouze syrové rybí maso s rýží. Tento pokrm je ale především připraven z vařené rýže, která je spojená se speciální octovou omáčkou. Ta se připravuje přímo pro tyto účely. Sushi se vyrábí z rýže nishiki. Ta se uvaří a ještě když je teplá, se smíchá s omáčkou sushi su.

Japonská sushi rýže

Tato rýže obsahuje balastní látky. To jsou látky, které tělo nepřijímá a v nezměněné formě je vylučuje pryč z těla. I přesto se ale o nich musí říct, že mají velmi důležitou úlohu v trávení. Balastní látky se jiným slovem označují jako vláknina a 200 gramů rýže obsahuje jen jeden gram tuku.

Mořské ryby

Mořské ryby patří k jedněm z nejzdravějších pokrmů vůbec. Mořské ryby v sobě obsahují pouze kvalitní bílkoviny, jód a jiné mikroživiny, které mají pozitivní vliv na lidský organismus. Tuky z mořských ryb snižují riziko vyšší hladiny cholesterolu v krvi, které můžou způsobit mozkovou mrtvici, nebo jiné onemocnění srdce a cév. Pro přípravu sushi se používají různé mořské ryby. Např. tuňák, makrela, losos, máslová ryba, sardinky, krevety, chobotnice, mořský vlk, sépie a další.

Mořské řasy

Nečastěji se pro přípravu sushi používají mořské řasy Wakame, Kombu, Hajiki, Nori. Tyto všechny jsou u nás dostupné. Mořská řada má vliv na zdraví a mládí. Polysacharidy, které jsou v mořských řasách obsažené, výrazně snižují krevní tlak. Působí protizánětlivě a obsahují životně důležité minerály. Mimo jiné i dostatek vitamínu C.

Proč je sushi tak výborné?

Aby bylo sushi skutečně vynikající, je potřeba pro jeho přípravu používat pouze čerstvé a kvalitní ingredience. Stejně důležitý je správný postup, krásný vzhled a příjemná atmosféra u stolu. To vše zajišťuje dokonalý požitek z pokrmu zvaného sushi. Aby se stalo sushi zážitkem, který Vás naprosto pohltí, potřebuje ale ještě něco navíc. Pokud nejste kuchařem v sushi restauraci, nikdy se Vám nepodaří připravit sushi v takové kvalitě, v jaké se s ní setkáte v dobrých sushi restauracích. Kuchaři, kteří připravují sushi, nezřídka vynikají dvacetiletou praxí, kdy připravují sushi dvanáct hodin denně. Právě to stojí za tím skvělých gastronomickým zážitkem, který Vás zcela odzbrojí. Pro výběrku sushi je nutné používat pouze ty nejkvalitnější suroviny, které je potřeba správně připravit. Co dalšího ovlivňuje chuť sushi, je jeho správná konzistence. Vytvarovat sushi správné konzistence vyžaduje léta praxe. Vzhled sushi je skutečně až na druhém místě. Nejtěžší je připravit sushi nigiri. Aby drželo tvar a vypadalo hezky, přitom si zachovalo vzušnou lehkost, k tomu je potřeba dlouholetá zkušenost.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id6968 (magazinpraha.cz#23)


Přidat komentář